Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bestellen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Wij streven ernaar om producten die op werkdagen voor 12:00u besteld zijn nog diezelfde dag naar u op te sturen. Voor bestelde producten die niet voorradig zijn geldt dat u vaak nog op de dag van bestelling (mits op werkdagen tussen 8:30 en 18:00 ‘s avonds) bericht ontvangt van de duur van de bezorging.

Moet ik een account registreren om te bestellen in jullie webwinkel?
Nee, u hoeft zich niet te registreren. U kunt bestellen zonder in te loggen. Natuurlijk is het wel mogelijk om een account aan te maken. Dit is met name handig wanneer u regelmatig bestellingen plaatst, of u inzicht wil houden in de status van uw bestelling.

Heeft jullie webshop een keurmerk?
Nee, recent onderzoek heeft uitgewezen dat het overgrote deel van alle webshop keurmerken voor de klant niet van toegevoegde waarde is. Uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat het enige keurmerk dat aan de eisen van de consumentenbond voldoet het Thuiswinkel Waarborg is. Bovendien vragen deze keurmerken hoge jaarbedragen om het keurmerk te mogen voeren. Omdat wij een klein bedrijf zijn met een relatief kleine omzet uit internetverkopen is het voor ons (nog) niet rendabel om ons aan te sluiten bij het Thuiswinkel Waarborg. Dit neemt niet weg dat uw aankopen, net als normale winkelaankopen, gewoon gedekt zijn in onze algemene voorwaarden.


Betalen

Is betalen in jullie webshop veilig?
Ja, uw betaling wordt afgerond via iDEAL, in de veilige betaalomgeving van uw eigen bank.


Verzending

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling verzonden is?
Zodra uw bestelling verzonden is ontvangt u van ons een email met daarin een bevestiging dat uw bestelling onderweg is.


Buitenland

Verzenden jullie ook naar het buitenland?
Nee, op dit moment verzenden wij nog niet naar het buitenland. In de toekomst zal dit wellicht mogelijk worden.


Overige vragen

Ik kan het product dat ik zoek niet meer vinden in de webshop
In onze webshop staan alle producten vermeld die wij via internet aanbieden. Via de zoekfunctie kunt u zoeken naar het product van uw keuze. Is het product dat u zoekt niet meer te vinden, dan is het hoogstwaarschijnlijk uit ons internetassortiment gehaald. U kunt dit natuurlijk altijd navragen door contact met ons op te nemen.

Ik heb een andere vraag
Mail uw vraag naar info@vanderwardt.net. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.